
İş Makinesi Zincirler
İş makinesi zincirler iki kısımdan oluşur ve bu kısımlar iç bakla ve dış bakladır. Pim ile burç mafsal hareketin oluşumunu sağlar. Zincirin yapısındaki parçalar farklı malzemeler kullanılarak üretilirler. Alaşım, sementasyon ve ıslah edilmiş çelik malzemeleri ana yapısını oluştururlar
Bakla kısımları kopmaları önleme amacıyla çelikten üretilirler. Ne tip bir zincir olacağına ve özelliklerine göre işlem uygulanır. Bu işlem sonucunda müşterinin istediği kopma mukavemeti sağlanmış olur.
Zincir pimleri silindirik yapıya sahiptir. Yüzey kısmı yüksek basınçlara maruz kalır. Yük kaldırma işlemi sırasında da ağır yükler taşıması gerekir. Pim kısmının dayanıklı olması için semente ile sertleştirme işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede dayanıklı olur.
İş Makinesi Zinciri
Zincirin kısımlarından biri olan burçlar aynı pim kısmı gibi yüklere maruz kalan kısımdır. İş makinası zincir burç kısmı yine bu aşınmalara ve yüklere karşı sağlam durabilmesi amacıyla sertleştirme işleminden geçer.
Koruyucu makara bir diğer kısımdır ve bu kısım da aşırı büyük darbelere maruz kalır. Bu sebeple ıslah edilmiş çelikten üretimi gerçekleştirilir. Makara kısmı aynı zamanda burç kısmı için koruyucu görevi görür.
Makine için en doğru olan zincirin seçilmesi için ilk olarak zincirin ölçüsü belirlenmelidir. Makara çapı, iç genişliği, hatve ölçülerine bakarak zincirin ölçüsüne ulaşabiliriz. Zincirler pek çok farklı alanda ve makinelerde kullanılabilir. Sanayi için önemli parçalardır.
İş Makinası Zincir Fiyatları
Demir işleme, ağaç makineleri, makine bakım, matbaa, otomotiv, çimento sanayi, kimya sanayi, inşaat makineleri gibi pek çok farklı sektöre ait makinelerde zincirler kullanılır. İş makinası lastik zinciri gibi farklı seçenekler de mevcuttur.
Makineler için zincir kullanılacağı zaman gerekli zamanlarda bakımı da sağlanmalıdır. Yağlanma düzenli ve doğru olarak yapıldığında zincirin kullanım ömrünü de belirler. Doğru yağ kullanımı zincirin ömründe ve işlevinde etkilidir.
Zincir doğru yağ ile yağlandığında paslanma, çürüme olmaz ve dış etkenler de zincire etki edemez. İlk satın alınan zincirler müşteriye teslim edildiğinde yağlanmış olarak gelirler. Başlangıçta kullanılan yağ zincirin çalışması sonucunda aşınmaya başlar. Bu sebeple yeniden yağlanmalıdır.
İş Makinası Palet Zinciri
İnşaat ya da kazı makineleri için palet zincirleri oldukça önemlidir. İş makinası kar zinciri de mevsim şartlarından koruma amaçlı kullanılır. Zincir baklaları çalışma sırasında sürekli hareket halinde olurlar.
Bakla kısımlarındaki hareket zaman geçtikte aşınma sağladığından yağlama işleminin önemi burada başlar. Yağlama işlemi doğru ve düzenli yapıldığında zincirden alınan randıman her zaman yüksek olur.
Çalışma sırasında doğru yağlanmamış bir zincir kullanılırsa kuru sürtünme olur ve bu zincirin çürümesine neden olabilir. Ayrıca kuru sürtünme olayı zincirin uzamasına da neden olabilir. Yapışkanlık veren yağlama ile daha verimli bir kullanım sağlanır. Zincirin ilk kullanımı sırasındaki yapısı yağlama ile korunur.
İş Makinası Yürüyüş Zinciri
Zincirler ağır iş makinaları için koruma sağlar ve bu koruma her zaman sürmesi için doğru ve düzenli yağlama yapılmalıdır. İş makinası zinciri yürüyüş için kullanıldığında doğru yağlama yapılırsa kayma etkisi olur.
Akışkan bir halde ilerleme sağlayan zincirler sayesinde iş daha hızlı ve sağlam bir şekilde gerçekleştirilir. Zincirlerin yapısı itibariyle yüksek ısılara karşı dayanıklı olmasında kullanılan yağın da etkisi vardır.
Yağ sayesinde zincir bünyesinde su tutmaz ve kaliteli bir iş ortaya çıkar. Hangi ortamda ve yüzeyde çalışılırsa çalışılsın zincir dayanıklı olur ve makinenin de ortama olan dayanıklılığını arttırır. Zincirleri her kullanımdan önce düzenli yağlamak daha verimlidir.